Saldžių apelsinų eterinio aliejaus pranašumai

Saldžių apelsinų eterinio aliejaus pranašumai

Citrusinių vaisių mėgėjai gausų apelsinų eterinį aliejų apims atviromis rankomis, daugiausia dėl saldaus, įkvepiančio aromato ir dėl švelnių imunitetą stiprinančių savybių. Saldus apelsinas suteikia daug naudos kūnui ir protui. Pavyzdžiui, tai gali padėti snaudžiant, mažindama nervinę įtampą, malšindama skausmą, pagerindama jūsų odą ir dar labiau sumažindama kraujospūdį. Tačiau į ką reikėtų atkreipti dėmesį, kai naudojate saldų apelsinų aliejų?

Koks yra saldžiųjų apelsinų eterinis aliejus

Eteriniai aliejai yra koncentruoti aliejai, gauti iš augalų. Saldūs apelsinų eteriniai aliejai iš apelsinų odos paprastai išgaunami šalto spaudimo būdu. Šaltas presavimas apsaugo aliejaus antioksidantus ir veikliąsias medžiagas nuo karščio. Po šalto presavimo kai kurie citrusinių vaisių aliejai buvo distiliuojami garų, kad būtų toliau koncentruoti. Tuo tarpu apelsinų aliejus taip pat gali būti gaunamas ekstrahuojant tirpikliu ir ekstrahizuojant kritiką.
Po ekstrahavimo apelsinų eterinis aliejus turi oranžinės geltonos arba oranžinės rudos spalvos spalvą ir skleidžia lengvą, gaivų, saldų pačių vaisių aromatą.

Kokios apelsinų aliejų paskirtys yra dažniausios?

Nuo amžių apelsinų eterinis aliejus gali būti naudojamas įvairiai. Tai gali būti programos, skirtos:

Pakelkite nuotaiką arba sumažinkite stresą
Gydykite odos ligas, tokias kaip spuogai
Sumažinkite skausmą ar uždegimą
Palengvinkite skrandžio sutrikimus
Naudokite kaip natūralų buitinį valiklį
Įtraukite žavius ​​kvapus į kambarį ar tokius gaminius kaip kvepalai ir valikliai
Suteikite skonį maisto produktams ir gėrimams

Istoriškai saldus apelsinų eterinis aliejus buvo naudojamas daugelyje namų ūkių, pavyzdžiui, gėrimų, desertų, šokolado ir kitų saldumynų pridedamas žavus skonis. Pramoniniu požiūriu dėl apelsinų aliejaus antiseptinių ir antiseptinių savybių jis labai tinkamas kosmetikos ir odos priežiūros priemonių, tokių kaip muilai, losjonai ir dezodorantai, gamybai. Dėl natūralių konservuojančių savybių apelsinų aliejus taip pat naudojamas valymo priemonėse, tokiose kaip namų gaivikliai. 1900-ųjų pradžioje jis buvo naudojamas skleisti kelių produktų aromatus, tokius kaip plovikliai, kvepalai, muilai ir kiti tualeto reikmenys. Laikui bėgant, saldus apelsinų aliejus ir kiti citrusiniai aliejai pradėjo vykti iš sintetinių citrusinių vaisių skonio. Šiandien jis tapo gyvybiškai svarbiu kosmetikos ir sveikatos produktų ingredientu dėl sutraukiančių, valančių ir balinančių savybių.

Kokie yra apelsinų eterinio aliejaus pranašumai?

Mes kalbėjome apie kai kuriuos apelsinų eterinio aliejaus naudojimo būdus. Bet kokie jo pranašumai ir todėl galimi naudojimo būdai?

Pažvelkime į saldžių apelsinų eterinio aliejaus pranašumus:

Skausmas
Antimikrobinis aktyvumas
Gydykite nerimą ir depresiją
Priešvėžinės ir antioksidantinės savybės
Svorio netekimas
Pagerinkite pratimų atlikimą
Insekticidų aktyvumas
Raminančios ir balansuojančios savybės nuotaikai

Jis gali skleisti gaivų, šildantį, pakylėjantį ir ryškų aplinkos kvapą

Apelsinų aliejus turi savybę natūraliai sustiprinti imunitetą ir palengvinti kelis įvairių ligų simptomus. Taigi jis buvo naudojamas tradicinėje medicinoje gydant spuogus, lėtinį stresą ir kitas sveikatos problemas.

Aromaterapijos metu malonus apelsinų eterinių aliejų kvapas turi atpalaiduojantį ir raminantį poveikį, kuris padeda sumažinti pulsą. Tai ne tik sukuria šiltą aplinką, bet ir stimuliuoja imuninės sistemos stiprumą bei pašalina ore esančias bakterijas.

Kalbant apie vietinį vartojimą, apelsinų eteriniai aliejai padeda padidinti odos skaidrumą ir glotnumą, todėl palaikoma odos sveikata, išvaizda ir struktūra.

Masažo metu apelsinų eterinis aliejus gali būti naudojamas kraujotakai padidinti. Manoma, kad tai palengvina nemalonumus, susijusius su uždegimu, galvos skausmais ir depresija.

Medicinoje naudojamas apelsinų eterinis aliejus sumažina raumenų skausmą. Be to, jis vartojamas stresui, pilvo skausmui, viduriavimui, vidurių užkietėjimui, nevirškinimui ir nosies užgulimui malšinti.

Saldžių apelsinų eterinio aliejaus pranašumai

Kaip naudoti saldžių apelsinų eterinius aliejus

Difuzija

Ar norėtumėte į savo kambarį įtraukti gaivų apelsinų kvapą? O gal norėtumėte šiek tiek pašviesinti nuotaiką? Naudojant „AromaEasy“ difuzorius, saldūs apelsinų eteriniai aliejai gali jums padėti.

Difuzoriai garina eterinius aliejus ir paskui difuziją švelniai ir pastoviai. Veikdamas jis išsklaido saldžių apelsinų eterinio aliejaus aromatą visoje jūsų erdvėje. Ir žavus kvapas išliks ištisus mėnesius dėl nuolatinio aromato gerinimo.

„AromaEasy“ galite internetu nusipirkti kelių tipų difuzorių. Kiekvienas difuzoriaus tipas turi savo specifinių instrukcijų rinkinį.

purkšti

Ieškai kito būdo, kaip į savo kambarį įtraukti apelsinų kvapą? Norite natūralaus valiklio? Norėdami pagaminti apelsinų aliejaus purškiklį, atlikite šiuos veiksmus:

Į stiklinį buteliuką įlašinkite apelsinų eterinio aliejaus po lašą į vandenį. Rekomenduojama dozė yra 15 ar mažiau lašų už unciją vandens. Suplakite buteliuką, kad gerai juos sumaišytumėte.

Masažinis aliejus

Kaip rasti skausmo ar uždegimo gydymą? Kodėl neišbandžius pasigaminti savo masažo aliejaus su apelsinų eteriniu aliejumi?
Apelsinų eterinį aliejų turite praskiesti nešančiame aliejuje, tokiame kaip kokosų ar migdolų aliejus. Norėdami gauti masažo aliejų su 15% tirpalu, rekomenduojame naudoti apie 2.5 lašų eterinio aliejaus vienai uncijai nešiklio aliejaus.

Apelsinų istorija

Apelsinai kartu su greipfrutais, citrina ir liepa priklauso citrusinių vaisių šeimai. Manoma, kad apelsinus pirmiausia galima gauti iš medžių Kinijoje. 1493 m. Christopheris Columbusas ekspedicijos į Ameriką metu nešė apelsinų sėklas, kurios galiausiai pasiekė Haitį ir Karibų jūrą. Nuo to laiko apelsinų medžiai paplito visame pasaulyje.

Tūkstančius metų apelsinų aliejus parodė savo gebėjimą stiprinti imunitetą ir sumažinti negalavimų simptomus. Tradicinėje medicinoje jis idealiai tinka gydant spuogus, lėtinį stresą ir kitas sveikatos problemas. Artimųjų Rytų regionų, Indijos ir Kinijos liaudies gynimo priemonėse apelsinų aliejus naudojamas peršalimo, kosulio, lėtinio nuovargio, gripo, nevirškinimo, blogos kraujotakos ir odos infekcijų gydymui.

Sauga ir šalutinis poveikis

Vietinis vartojimas bet koks eterinis aliejus gali sukelti odos reakcijas. Jei nerimaujate dėl galimos reakcijos, prieš naudodami didesniame plote, alkūnės srityje išbandykite šiek tiek praskiesto apelsinų eterinio aliejaus.

Venkite pasenusių ar oksiduotų apelsinų eterinių aliejų, nes tai gali sudirginti odą. Šis šalutinis poveikis gali būti nepastebimas vieną kartą naudojant oksiduotą aliejų, tačiau po kelių kartų jis gali sukelti sunkių reakcijų.

Kai kurie citrusinių vaisių eteriniai aliejai yra fototoksiški. Tai reiškia, kad jei juos naudosite ant odos, o paskui leisitės saulėje, jie gali sukelti nemalonias odos reakcijas. Naudodamiesi citrusinių vaisių aliejumi, įsitikinkite, kad palaukite bent 24 valandas prieš išeidami į saulę.

Saldžiųjų apelsinų eterinis aliejus sukelia mažą fototoksiškumo riziką. Bet tuoj pat, kai naudosite odą, turėtumėte būti atsargūs.

Ir jums gali tekti laikytis šių saugos priemonių:

Netepkite neištirpintų eterinių aliejų ant savo odos.
Laikykite aliejų atokiau nuo akių ir kitų subtilių dalių, pavyzdžiui, nosies gleivinės.
Laikykite aliejų naminiams gyvūnėliams, taip pat vaikams iki 8 metų.
Jei aromaterapijai naudojate apelsinų eterinius aliejus, įsitikinkite, kad erdvė, kurioje esate, yra gerai vėdinama.
Prieš vartodami apelsinų eterinius aliejus, pasitarkite su gydytoju. Jei esate nėščia, maitinate krūtimi ar vartojate receptinius vaistus.

išvada

Apelsinų eteriniai aliejai naudojami įvairiais atvejais, pradedant nuotaikos pakėlimu ir gaivinančiais citrusinių vaisių kvapais.

Keletas tyrimų parodė, kad apelsinų eteriniai aliejai gali turėti įvairių privalumų. Kai kurie pavyzdžiai apima antimikrobinį poveikį, analgetiką ir antidepresantus.

Visada įsitikinkite, kad tinkamai naudojate eterinius aliejus. Jei norite naudoti saldžiųjų apelsinų eterinį aliejų, bet turite klausimų, abejonių ar abejonių, prieš vartodami pasitarkite su gydytoju.

Palikti atsakymą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas. Privalomi laukai yra pažymėti *